T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ÜSKÜDAR - Şehit Kader Sivri Anaokulu

Anaokulu Kayıtlarımız Başlamıştır , Tam Gün , Ücretsiz Eğitim Verebilecek Olan Okulumuza Kayıtta Gerekli Evrakları İndirmek ve İncelemek İçin Tıklayınız

Anaokulu  Kayıtlarımız Başlamıştır , Tam Gün , Ücretsiz Eğitim Verebilecek Olan Okulumuza Kayıtta  Gerekli Evrakları İndirmek ve İncelemek İçin Tıklayınız 

Anaokulu  Kayıtlarımız Başlamıştır , Tam Gün , Ücretsiz Eğitim Verebilecek Olan Okulumuza Kayıtta  Gerekli Evrakları İndirmek ve İncelemek İçin Tıklayınız

24-07-2023

ANAOKULU KAYIT FORMU PDF FORMATINDA İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ 

https://sehitkadersivrianaokulu.meb.k12.tr/meb_iys_dosyalar/34/22/773448/dosyalar/2023_07/24125724_anokulu-2024-ADAY-KAYIT-FORMU.pdf 

ANAOKULU KAYIT FORMU WORD FORMATINDA İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ 

https://sehitkadersivrianaokulu.meb.k12.tr/meb_iys_dosyalar/34/22/773448/dosyalar/2023_07/24125754_anokulu-2024-ADAY-KAYIT-FORMU.docx 

 09-06-2023

KAYIT İÇİN GEREKLİ  EVRAKLAR

Aşı Kartı Fotokopisi (Mutlaka)

Kimlik Fotokopisi ( Anne-Baba-Öğrenci )

Öğrenciye Ait 6 Adet Vesikalık Fotoğraf

Anne,Baba veya diğer Velinin Vesikalık Fotoğrafı ( 1'er Ad. )

Okul Veli Sözleşmesi ( Okuldan Alınacak ya da web sitesinde çıktısı alınacak)

Acil Durum Formu ( Okuldan Alınacak ya da web sitesinde çıktısı alınacak )

Öğrenci Muayene İzleme Formu ( Aile Hekimliğinden ) (Okul açıldıktan sonra)

NotEvraklar Eksiksiz ve Tam Olarak Alınacak, Eksik Evrak, Evrak İçinde Eksik Bilgi İle Kayıt Yapılmayacaktır.Evraklar Poşet Dosya İçerisinde Görevliye Teslim Edilecektir

 

 OKULUMUZ HAKKINDA ;

     Şehit Kader Sivri Anaokulu  , Üsküdar Yavuztürk Mahallesi anokulları arasında yer almaktadır.

    Biz Şehit Kader Sivri Anaokulu olarak ; 48-66 aylık çocukları fiziksel,duygusal,zihinsel ve sosyal gelişimlerini sağlamak,yaparak yaşayarak öğrenme ortamları oluşturmak,onlara saygı,sevgi,işbirliği,sorumluluk,hoşgörü,yardımlaşma,paylaşma gibi davranışları kazandırarak vatan, millet, bayrak, aile ve insan sevgisini benimseyen, milli ve manevi değerlere bağlı, kendine güvenen, çevresiyle iyi iletişim kurabilen, dürüst, ilkeli, çağdaş, düşünceli, hak ve sorumluluklarını bilen, saygılı ve kültürel çeşitlilik içinde hoşgörülü bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz.

24-07-2023

     ETKİNLİKLERİMİZ;

    Fen ve Doğa Etkinlikleri

Çocukları dikkat etmeye, soru sormaya, merak etmeye, gözlemlemeye, araştırmaya, incelemeye ve keşfetmeye yönelten etkinliklerdir.  Bu etkinliklerle yaşam gerçeklerini tanıtırken çocuklarda çevre farkındalığı da sağlanacaktır.

     Müzik Etkinlikleri

Müzik etkinlikleri, çocukların hem bilişsel, dil, motor, sosyal ve duygusal gelişimlerini destekleyen hem de müziksel gelişim sürecini olumlu yönde etkileyen çalışmalardır. Bu çalışmalar, ses ve müzik dinleme ve ayırt etme çalışmaları, ritim çalışmaları, nefes ve ses çalışmaları, şarkı söyleme, çalgı çalma, yaratıcı hareket ve dans, müzik eşliğinde hareket, müzikli öykü oluşturma gibi etkinliklerden oluşur.

24-07-2023

    Sanat Etkinlikleri

Çocuğun yaratıcılığını ve hayal gücünü kullanarak problem çözmesine, eleştirel ve çözüm odaklı düşünmesine olanak tanıyan etkinliklerdir. Sanat etkinlikleri aynı zamanda çocukların kendilerini ifade ederek iletişim becerilerini geliştirmesine yardımcı olur. Bunlara ek olarak sanat etkinlikleri çocuğun kendini, içinde bulunduğu kültürü ve diğer kültürleri daha iyi anlamasına olanak tanıyarak farklılıklara saygı duymasına da yardımcı olur.

24-07-2023

    Oyun ve Drama Etkinlikleri

Drama çocukların bir grup içerisinde durum veya olayları kendi yaşantılarından yola çıkıp, materyaller kullanarak, dramatik  formlar yoluyla canlandırmalarıdır. Okul öncesinde drama çocuğun yaparak yaşayarak öğrenmesini amaçlayan, bütün gelişimlerini destekleyen, daha önceden belirlenmiş amaçları olan, olayları sözel veya sözel olmayan iletişim yöntemleriyle ifade etmeye dayalı, içinde canlandırmaların olduğu bir etkinliktir.

Oyun, çocukların uzmanlık alanıdır. Dünyanın her yerinde çocuklar her koşulda, her zaman, her şeyle oyun oynayabilirler. Çocukluk döneminin vazgeçilmez uğraşı olan oyundan en etkili öğrenme fırsatı olarak yararlanılmalıdır. Çocuklar öğrenme deneyimlerini oyunları aracılığı ile geliştirirler ve zenginleştirirler.

Oyun, çocukların eylem düzeyinde katılım gösterdikleri, düşünce ve duygularını ifade ettikleri, meraklarını giderecek araştırma ve gözlem yapma olanağı buldukları, yeni keşiflerde bulundukları, nesnelerle ve kişilerle etkileşim içinde bulundukları bir etkinliktir. Oyun çocukların zorunlu değil gönüllü eylemidir. Oyun çocukları fiziksel ve duygusal olarak rahatlattığı için zihinsel olarak da öğrenmeye elverişli bir ortam sağlar.

24-07-2023

      Türkçe Dil

Türkçe etkinliği çocukların Türkçe'yi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamak, sözcük dağarcıklarını geliştirmek ve iletişim becerilerini artırmak için planlanan etkinliklerdir. Türkçe etkinliklerinin amacı; çocukların Türkçe'yi düzgün kullanmasını, sesleri çıkarabilmesini, farklı söz dizimsel yapıları anlama ve kullanmasını, dinleme becerilerini kazanmasını, duygu ve düşüncelerini sözel ve sözel olmayan yollarla ifade etmesini, ses tonunu ayarlamasını ve sözcükleri doğru üretmesini sağlamaktır.

19-07-2023

      Alan Gezisi

Alan gezileri çocukların araştırma, problem çözme ve olayı yerinde gözlemleme yolu ile doğrudan ve anlamlı öğrenme gereksinimlerini karşılama amacını taşımaktadır.  Bu geziler bir yandan çocukların yaşadıkları çevreyi tanımalarına, bir yandan da eğitim programına alınan kazanımlara ulaşmalarına ve kavramları öğrenmelerine ortam hazırlar.

                                                                                   OKUL MÜDÜRÜ FATİH KILIÇ

01-06-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.07.2023 - Güncelleme: 24.07.2023 13:09 - Görüntülenme: 179
  Beğen | 1  kişi beğendi